• Direction4027 Debecen, Füredi út 76.
  • Látogatók összesen:
  • 1.png1.png6.png7.png0.png5.png
  • folyekony_kesz3.jpg
  • altalanos_kesz3.jpg
  • mosogatoszer_kesz3.jpg

Jégölő Kálcium-klorid
Jégmentesítés kalcium-klorid granulátum-mal :

Alkalmazás: A téli havas, jeges utak síkosság-mentesítését hatékonyan és biztonságosan a jégmentesítő anyagok biztosítják. A jégmentesítő anyagok úgy működnek, hogy a vízzel (jéggel, hóval) oldatot képeznek, amely oldatnak alacsonyabb a fagyáspontja, mint a víznek, így az új oldat fagyáspontjáig folyékony halmazállapotú marad.
A leggyakrabban használt hagyományos útszóró só (NaCl) által képzett oldat például -7 Celsius fok körül már elkezd megfagyni, míg a kalcium-klorid még -25 Celsius foknál is folyékony állapotú marad.
Ráadásul környezetbarát, nem károsítja a növényzetet, mint a hagyományos útszóró só. Mivel a kalcium-klorid oldódás közben intenzíven hőt termel (exoterm kémiai reakció), és saját tömegénél sokszorta több nedvességet képes megkötni, ezért a téli jégmentesítésre az egyik leghatékonyabb megoldás. Gyorsabban, többet és alacsonyabb hőmérsékleten képes megolvasztani a hóból és jégből, mint az egyéb anyagok.

Szükséges mennyiségek (oldat) A kijuttatandó mennyiség a hőmérséklettől és a havazástól függően 40 milliliter – 100 milliliter / m2 között javasolt.

Pormentesítés, portalanítás:

A kalcium-klorid a világ legelterjedtebb pormentesítő anyaga. Kiváló pormegkötő és felület nedvesítő képessége miatt világszerte több millió kilométer földúton és más porzó felületen használják már több, mint 50 éve.
A kalcium-klorid alapú pormentesítő termékek évente egyszeri kezeléssel képesek az egész nyári szezonra megkötni a port burkolatlan utakon, teniszpályákon, lovardákban, parkolókban, és minden olyan felületen, amely kiszáradáskor porzik.
A por megkötése egy olyan egyszerű folyamat, amely az utak, építési területek, mezőgazdálkodásra használt földek és nyaralóövezetek tisztább környezetét eredményezi. Biztosítja az infrastruktúra hosszú távú használhatóságát, biztonságosabb körülményeket teremt alacsony összköltségen.

Szükséges mennyiség: átlagosan oldat formájában 2,5 liter / m2 az első kezelésnél, és 1,5 liter / m2 a megismételt kezelésnél.

Működése:

A kezelendő felületre juttatott anyag beszivárog a talaj felső néhány centiméternyi rétegébe. Mivel az oldat higroszkópikus tulajdonságokkal rendelkezik, kivonja a nedvességet a környező levegőből. Ennek hatására enyhén nedves réteget képez a homok- és agyagszemcsék közé. Mivel ez az oldat kevésbé párolog, mint a víz, a nedves réteg még akkor is az út felületén marad, amikor nagyon száraz az időjárás.

Munkavédelem:

A granulátum szagtalan, fehér színű szemcsés anyag, bőr-, légzőszervi és szemirritációt okozhat. Az anyag nem rákkeltő. Munkavégzés közben folyamatos légcserét kell biztosítani. Ennek hiányában légző-maszk (fél maszk P2 szűrővel) használata szükséges. Védőszemüveg és kesztyű (penetrációs idő 4-8 óra), valamint normál védőruha alkalmazása szükséges. Bőrre kerülés esetén mossuk le a bőrt bő szappanos vízzel. Bőrirritáció esetében orvoshoz kell fordulni. Szembe jutás esetén azonnal öblítsük bő vízzel legalább 5 percen keresztül, miközben szemhéjunkat ujjainkkal széthúzzuk. Szükség esetén forduljunk orvoshoz! Lenyelés esetén itassunk sok vizet. Szükség esetén hívjunk orvost! Egyéb hatások A termék biológiailag nem lebomló, vizes közegben nem halmozódik fel. Vízi élőlények esetén nem okoz mérgezést, a vizet keményíti.

Ételminta tasak kiszállítás az egész országban! Saját márkájú ételminta tasakunk több éve elérhető partnereink számára.
A Sprinter és a GLS Cégcsoport szerződött Partnerünk, gyorsan és megbízhatóan juttatjuk el csomagjaikat az Önök címére.
Rendelését leadhatja a marodi.info@gmail.com e-mail címen.
A 62/2011. (VI.30.) VM rendelet szerint közétkeztetésben a napi 29 adag felett készült valamennyi ételféleségből külön minimum 100 grammnyi mintát 72 óráig megfelelő hőmérsékletű hűtőtérben kell megőrizni.

 Bővebb információt a képre kattintva kaphat!

Hozzájárulok, hogy a Maródi és Fiai Kft. mint a weboldal üzemeltetője a honlap böngészése során sütiket (cookie-t) helyezzen el számítógépemen a látogatási szokásaimra vonatkozó adatok Tájékoztatóban meghatározott gyűjtése végett.